UUTISARKISTO

10.6.2022 oli äänestys Moksin entisen koulun myynnistä. Paikalla oli ilahduttavan paljon osallistujia! Saatiin vielä hyvää keskustelua aiheesta aikaan.

Päätettiin, että Moksin koulu myydään, äänin 19 "Kyllä" ja 4 "Ei". 

Myynti-ilmoitukseen pääset tästä

1.5.2022 Moksi ryn hallitus haluaa avata Keskisuomalaisessa (27.4.) olleen Heikki Jahkolan mielipidekirjoitukseen liittyviä seikkoja, koska katsomme, että Heikin kirjoitus antaa väärää kuvaa Moksin tilanteesta.

🍀 Se on totta että MM-rallit ovat olleet merkittävässä osassa kyläseuran tulonlähteenä jo vuosikymmeniä ja talkootyötunteja se esim. viime vuonna vaati yli 1000 tuntia. Eli teemme myös ison työn yhdessä sen rahan eteen. Tämä talkootyö aloitetaan jo edeltävänä vuonna suunnittelulla ja ralleja edeltävä kaksi viikkoa sisältää jo paljon konkreettista tekemistä ja vielä rallien jälkeenkin syntyy talkootunteja. Ja kaikki tuo työpanos näkyy muille yhden päivän isona, mukavana tapahtumana 🇫🇮 Näissä rallitalkoissa on näkynyt upeasti mitä talkootyö on. Kiitos siitä kaikille osallistuneille 🙏 Koska tavoitteena on säilyttää tapahtuma toimivana kokonaisuutena, emme voi lähteä sitä kovin suureksi kuitenkaan kasvattamaan. Esimerkiksi mielestämme mainonta on ollut riittävää ja ihmiset ovat löytäneet Moksin 💛

🍀 Käytämme eri viestikanavia: moksi.fi, Facebook, Whatsapp, Korpilahti-lehti ja Moksin kylälehti. Nämä ovat koettu tällä hetkellä toimiviksi. Aina pitää muistaa, että joku sen seuran päivityksen tai jutun tai kokouskutsun tekee "talkootyönä" ja jos kanavia on useampi vie se aina enemmän aikaa.

🍀 Uskomme, että meillä on riittävästi digiosaamista, sitä emme sano etteikö aina ole jotain opittavaakin, mutta tähän tilanteeseen nähden riittävästi. Kyse ei ole pelosta, haluttomuudesta tai osaamattomuudesta järjestää etätapaamisia, vaan siitä, että haluamme keskustella asiat kasvotusten. Meillä on enemmänkin osaamisen ja käsien tarve siellä lapion ja maalipensselin varressa, talkootunneilla.

🍀 Emme osaa sanoa, mistä on tullut esille että talousasiamme olisi niin huonolla tolalla että sen vuoksi joudumme luopumaan kiinteistöstä. Se miksi kiinteistöstä luopuminen on nostettu esille, johtuu siitä että olemme pieni seura ja omistamme kaksi yli 200m2 kokoista rakennusta sekä 4 hieman pienempää. Kaikki olemme lukeneet useammastakin lähteestä, kuinka rakennus- ja ylläpitokustannukset kasvavat nyt ja talkooväestä on pulaa, ja tätä asiaa meidänkin seurassa tulee ennakoida. Remonttivelkaa on kaikkiin rakennuksiin kertynyt reilusti ja nyt on aika tehdä ratkaisuja, mihin panostetaan, mikä on mahdollista ylläpitää, mikä on talkootyön osuus? Esimerkiksi maalattavaa seinäpinta-alaa on reilusti ja jotta siitä talkootunnein selviää, olisi saatava monta käsiparia töihin useammaksi päiväksi. Viime ajat ovat kuitenkin osoittaneet talkoolaisten valitettavan vähyyden ja toiseksi ralleihin menee jo erittäin iso työpanos, niin ei kaikkea vaan jaksa itse aina tehdä. Sitten tullaankin siihen, että ostamme työn ulkopuoliselta ja kustannukset ovatkin huomattavasti enemmän. Olisi kurjaa käyttää aina talkootyöllä ansaitut rahat rakennusten ylläpitoon, mieluummin tapahtumiin ja yhteiseen tekemiseen, eikö? 😊 On siis realistisesti katsottava tulevaisuuteen.

🍀 Heikin viittaama arkkitehtiasia koskee sitä, kun päätimme seurojentalolle rakentaa korotetun esiintymislavan, jotta myös takarivistä näkisi paremmin. Tässä emme käyttäneet arkkitehtia suunnittelussa vaan kylällä asuvia osaavia timpureita. Ja korotuksesta tuli juuri hyvä 👏 (täytyykin muistaa kuvia laittaa 😉)

🍀 Olemme avoimia kaikille uusille käsipareille tai ideoille 🤗 Ja toivoisimme erityisesti, että uusia kasvoja löytyisi talkoisiin! Talkoot on kiva tapa tutustua uusiin ihmisiin, touhuta porukalla ja ideoida yhdessä uutta. Samalla me "vanhat kyläläiset" pääsemme tutustumaan uusiin kyläläisiin ❤️ Ymmärrämme myös, ja haluamme, että muutkin ymmärtävät, että arki on kovasti muuttunut vuosikymmenien aikana ja vapaa-aika kuluu myös muualla kuin talkoissa.

🍀 Moksi on, varsinkin kesällä, hyvin eloisa kylä. Paljon on liikettä "kylänraitilla" ja toimintaa järjestetään parhaamme mukaan, ne ovat kaikille avoimia ☀️

Nähdään Moksissa! 💚

Mukava talvipäivä Perälän tilalla 17.2.2022 ja hiihtokisoissa hienoja suorituksia! 🥇🥈🥉

Kiitos päivään osallistuneille! 🤗 

Kuvakooste vuoden 2021 tapahtumista :) 

30.6.2021 Moksin "kylätoimikunta" täyttää tänä vuonna 40- vuotta.

Kuva: Juho Könkkölä 2020
Kuva: Juho Könkkölä 2020

6.1.2021

Kiitos kaikille uuden vuoden ilotulitusta seuranneille onnistuneesta tapahtumasta ja erityiskiitos kaikille rakettikassaan osallistuneille!!

Aikamoinen näytös saatiin yhdessä aikaan 👌💜

Onnea ja terveyttä alkaneelle vuodelle! 🍀✨

V. 2020

Hyvää ja rauhallista joulua!
Hyvää ja rauhallista joulua!

17.12.

Tervetuloa seuraamaan Moksin kylän yhteistä uudenvuoden ilotulitusta 31.12. klo 19 Mörönpesälle! (os. Moksin metsätie) 🎇 🎆

Jotta rakettiroskaa tulisi pellolle vähemmän ja turvavälit säilyisivät, omien rakettien ampumisen sijaan toivomme tänä vuonna vapaaehtoista osallistumista yhteiseen "rakettikassaan". Moksi ry osallistuu "rakettikassaan" ja kerätyllä summalla on tarkoitus ostaa näyttäviä ilotulituspatoja. Osallistua voit haluamallasi summalla. Ilotulituspaikka on niin avara, että turvavälit pystytään huomioimaan erittäin hyvin. Ilotulitusta voi seurata esim. oman auton kohdalta Moksintieltä.

Kuva: Juho Könkkölä 2019
Kuva: Juho Könkkölä 2019
Korpilahden historia kirja
Korpilahden historia kirja

12.11.

Moksi ryn sääntömääräinen kevät- ja syyskokous torstaina 19.11.20 klo 17.30 Moksin koululla. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

-Hallitus-

27.10.

Moksi ry on saannut Vuoden verkostoituja - tunnustuksen Keski-Suomen nuorisoseuroilta!

"Nuorisoseurojen vahvuus on eri-ikäisten yhteistoiminnassa. Uudistuva ja elinvoimainen nuorisoseuraliike tarvitsee sekä kokemuksen viisautta, että uusien sukupolvien tuomia ajatuksia ja toimintatapoja.

Moksin yhdistysten historia ulottuu yli 90 vuoden taakse. Vuonna 2018 Moksin kyläseura, nuorisoseura ja pienviljelijäyhdistys yhdistyivät Moksi ry:ksi. Moksi ry on kaikille avoin yhdistys ja mukaan voivat liittyä kaikki.

Vahvalla tavoitteellisella otteellaan on Moksi ry toiminut niin jäsenistönsä kuin koko kyläyhteisönsä hyödyksi ja iloksi." 💚 

14.7.2020
14.7.2020

19.6.

Poimintoja kesälle: ✔️ Juhannuskokko ei syty voimassa olevan metsäpalovaroituksen vuoksi. Sytytetään kelien salliessa. Mukavaa juhannusta! ✔️ Metallinkeräyslava on nyt Seurojentalolla ja sitä saa täyttää 3.7. saakka. ✔️ Joka toinen perjantai peli-ilta Moksin koululla klo18. Seuraava 26.6. ✔️ Kesäkonsertti Moksin koululla la 25.7. klo 19, esiintyy Henrik Sandås ✔️ Tulossa Peräkonttikirppis Seurojentalolla la 8.8. Klo13-16. Ilmaiset myyntipaikat. Moksi ryn kahvio palvelee.

20.5.2020
Kylän juhannuskokon ympäristön raivaustalkoot pidetään la 23.5. klo 17 (os. Varrasperäntie 80) Tervetuloa mukaan! 🌳 
HUOM!! kokon sytyttämiseen liittyy tällä hetkellä suuri paloturvallisuusriski, sillä se on nyt kasattu huolimattomasti ja on erittäin leveä hipoen jo penkkoja 😔 Iso homma lähteä kasaa korjaamaan jälkeen päin.. Tämä "ilmiö" on nyt toistunut jo muutaman vuoden peräjälkeen, ja jotta saadaan paikka pitää jatkossakin yhteisenä kokkopaikkana, tulee jokaisen huolehtia omat tuomiset niin, että kokko on turvallinen eli HEITÄ RISUT/LAUDAT AINA KOKON PÄÄLLE KESKELLE!

Kylän yhteinen juhannuskokko on tarkoitus sytyttää tilanteen salliessa pe 19.6. klo 19. 🔥

1.5.2020

Moksi ry on viettänyt hiljaiseloa johtuen meillä ja maailmalla vallitsevasta tilanteesta. Kevätkokous jää järjestettäväksi myöhemmäksi ja toukokuulle suunniteltu pihakirppis siirretään syksyyn. Neste rallin järjestäjät eivät ole vielä linjanneet järjestetäänkö rallia elokuussa. Viimeistään kesäkuussa saadaan siitä tietoa. Seuraamme koko ajan annettavia ohjeita ja suosituksia, ja sen mukaan suunnitellaan esim kesän tapahtumia. Nyt kun täytyy enemmän viihtyä kotinurkissa, voi vaikka laittaa metalliromut kiertoon 😉👇

✔️ Moksi ry hankkii 15.6. - 3.7. väliselle ajalle vaihtolavan Moksin seurojentalon pihaan metallijätteen keräystä varten. Kommenteissa tarkemmat tiedot.

Aurinkoista kevättä! ☀️🌿

5.3.2020

Lauantaina (7.3.) Moksin mutkilla ajetaan Korpilahden talvirallia. Sulkuaika klo 13-19.30. Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtuman sivuilta:

https://m.facebook.com/KorpilahdenTalviralli/ 

20.2.2020
Rallit tulee taas! 6.-9.8. ajettava Suomen MM-ralli juhlii tulevana kesänä 70-vuotiasta taivaltaan ja Moksi on mukana juhlissa:

Sahloinen-Moksi EK 8 & 11 ajetaan perjantaina 7.8. klo 15.42 ja 18.44.

Katso reittiaikataulut täältä: https://www.nesterallyfinland.fi/reitti/reittiaikataulu

12.2.2020
Laskiaisrieha peruttu! Toivotaan, että paremmat talvikelit vielä tulee, niin päästään ulkoilemaanporukalla ☃️❄️🎿

V. 2019

22.12.2019

Ennen kuin kylä hiljentyy joulun viettoon huomenna (23.12) klo 19 julistamme joulurauhan metsäneläimille Matkailutila Surkeenjärven kesäkeittiöllä, glögitarjoilu. Järjestää Matkailutila Surkeenjärvi ja Moksin Erämiehet.

18.12.2019


7.12.2019 Huomenna juhlimme yhdessä kyläläisten kanssa ☕🎂 Tervetuloa! 
26.11.2019 Uusin kylälehti on ilmestynyt, mutta sitä ei ole vielä saatu kaikille postilakon vuoksi. Sirpalta on kuitenkin mahdollista käydä hakemassa oma lehti, p. 040 9604 425. Tai tulevien tapahtumien yhteydessä Moksin koululta.

12.10.2019. Viikon päästä Moksin soratiet valtaa X Kyläseppäralli! 🚗 Moksin metsätien risteyksessä rallipakettien/lippujen myynti ja Varrasperäntien/Moksintien risteyksen lähellä Moksi ry:n kahvio, mistä saa kahvia/teetä, limsaa, makkaraa, pientä makeaa ☕Tapahtuma vaikuttaa myös kylän liikenteeseen. Lisätietoja tapahtumasta https://m.facebook.com/Kylasepparalli/


4.10.2019. Hei kaikki ihanat naiset, hemmottelua luvassa jälleen marraskuussa!  Laittakaahan kalenteriin la 16.11. ja huomioikaa, että osa palveluista on saatavilla vain ennakkovarauksella. Tervetuloa!

15.8.2019. Kiitos Moksin kyläpäivään osallistuneille!! 😊 Kylähullu Matti Hämäläisen, Alpiini Piiparisen ajankohtaiset mietteet elämänmenosta herättivät varmasti yleisössäkin ajatuksia; "tärkeätä on hoksata se mitä on, ei se mitä puuttuu".  Hankerahoituksella ja talkootyöllä valmistunut piha-alue sai nimekseen "Moksin puuhapuisto"!

28.8.2019

24.8.2019. Lauantaina 14.9. järjestetään Moksin kyläpäivä klo 12- 16! Mukana Kylähullu Matti Hämäläinen sekä uuden leikkipuiston avajaiset. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. Varaa päivä kalenteriisi ja tule mukaan!
 

13.8.2019. Koulun pihapiiriä on uudistettu talkoovoimin kesän mittaan. Ensin urheilu- sekä lentopallokenttä saivat uudet pinnat ja nyt on päästy aloittamaan leikkitelineiden pystytys.

Kentillä pääsee jo pelailemaan, mutta leikkitelineiden käyttöönotto tapahtuu myöhemmin ja siitä ilmoitetaan erikseen.

4.8.2019. Moksi ry kiittää koko hienoa talkooporukkaa erinomaisesti onnistuneesta rallista sekä yleisöä loistavasta rallitunnelmasta! Kaikki olette tervetulleita taas ensi vuonna tekemään yhdessä maailman parasta rallia!  

8.12.2019

Moksi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 9.12.2019. klo 18 Moksin koululla. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. 

Tervetuloa vaikuttamaan, ja kuulemaan kylän suunnitelmista sekä tapaamaan kyläläisiä kahvikupposen ääreen!

-Moksi ry/ Hallitus